គ្រឿងផ្សំដែល
2 គីឡូក្រាមនៃឆ្អឹងជំនីរសាច់ជ្រូក
1 ម្នាស់ស្រស់
1 pkg នៃ basil ថៃ
15 stalks នៃសណ្តែកបៃតងវែង (កាប់ពួកគេទៅ 1 អ៊ីញ)
1/2 LB នៃគ្រឹង
tbsp 1 នៃល្បាយដើមអម្ពិល
560 មីលីលីត្រនៃទឹកដោះគោដូង
3 tbsp មួយនៃជាតិស្ករ
3 លីត្រនៃភាគហ៊ុនសាច់មាន់
3 tbsp មួយនៃទឹកជ្រលក់ត្រី
2 tbsp មួយនៃការបិទភ្ជាប់បង្គា
1 tsp នៃអំបិល
ពោតទារក 1
tbsp 1 នៃខ្ទឹមស minced
2 tbsp មួយនៃប្រេង
2 tbsp មួយនៃការលាយសាច់មាន់
សេចក្តីផ្តើមសម្រាប់ការផ្សំគ្រឿង
2 stalks នៃស្លឹកគ្រៃ
10-15 តូចទៅមធ្យមឈប់សម្រាកកំបោរ kafir
2 ពីរបំណែករមៀតអ៊ីញ
1/4 root នៃ galangal (ដុំតូច 1-2 អុិនឈ៍)
10 cloves ខ្ទឹមស
2 ស្លាបព្រាកាហ្វេអំបិល
ទិសដៅ
នៅក្នុង mortar យកមកកិនបំបែកបន្ថែមនិងការផាកពិន័យ chopped ការស្លឹកគ្រៃស្លឹក kafir កំបោរ, រមៀតនិង galangal ផោនគ្រឿងផ្សំសម្រាប់ 5-10 នាទីបន្ទាប់មកបន្ថែមក្នុងស្រោមដៃនៃខ្ទឹមស 10, បន្ទាប់មកបន្តទៅបន្ថែម 2 tsp នៃផោនអំបិលសម្រាប់ 5- ផ្សេងទៀត 10 នាទីហើយអ្នកត្រូវបានធ្វើរួច។
សេចក្តីផ្តើម
កម្ចាត់ជាតិខ្លាញ់លើសនិង chop ពួកវាខាំទំហំ។
chop ម្នាស់ដើម្បីខាំបំណែកមានទំហំ, យកចេញសមបកណ្តាល។
Preheat សក្តានុពលបន្ថែមឆាខ្ទឹម minced ប្រេងនិងរហូតដល់ត្នោត។ បន្ថែមគ្រឹងបិទភ្ជាប់បង្គា, ទឹកត្រី, លាយសាច់មាន់, ស្ករនិងអំបិលឆាសម្រាប់ 5 នាទី។
បន្ទាប់ពី 5 នាទីបន្ថែមឆាសាច់និងគ្របដណ្តប់សម្រាប់ 10-15 នាទី។ សូមពិនិត្យមើលលើសាច់នោះជារៀងរាល់ពីរនាទី។
បន្ទាប់ពី 10-15 នាទីបន្ថែមទឹកដោះគោដូងនិងគ្របដណ្តប់ភាគហ៊ុនមាន់សម្រាប់ 5 នាទី។ បន្ថែមម្នាស់ដើម្បី tenderize សាច់។
បន្ថែមពោត, លាយអំពិលនិងអនុញ្ញាតឱ្យវាឆ្អិនផ្សេងទៀតសម្រាប់ 5 នាទី។
បន្ទាប់ពី 5 នាទីបន្ថែមសណ្តែកបៃតងនិងឆ្អិនផ្សេងទៀតសម្រាប់ 5 នាទី។ នៅពេលនេះអ្នករសជាតិឆ្មានិងលៃតម្រូវការជាចាំបាច់ហើយបន្ទាប់មកបន្ថែម basil ។ ត្រៀមខ្លួនជាស្រេចដើម្បីបម្រើ។
2 គីឡូក្រាមនៃឆ្អឹងជំនីរសាច់ជ្រូក
1 ម្នាស់ស្រស់
1 pkg នៃ basil ថៃ
15 stalks នៃសណ្តែកបៃតងវែង (កាប់ពួកគេទៅ 1 អ៊ីញ)
1/2 LB នៃគ្រឹង
tbsp 1 នៃល្បាយដើមអម្ពិល
560 មីលីលីត្រនៃទឹកដោះគោដូង
3 tbsp មួយនៃជាតិស្ករ
3 លីត្រនៃភាគហ៊ុនសាច់មាន់
3 tbsp មួយនៃទឹកជ្រលក់ត្រី
2 tbsp មួយនៃការបិទភ្ជាប់បង្គា
1 tsp នៃអំបិល
ពោតទារក 1
tbsp 1 នៃខ្ទឹមស minced
2 tbsp មួយនៃប្រេង
2 tbsp មួយនៃការលាយសាច់មាន់
សេចក្តីផ្តើមសម្រាប់ការផ្សំគ្រឿង
2 stalks នៃស្លឹកគ្រៃ
10-15 តូចទៅមធ្យមឈប់សម្រាកកំបោរ kafir
2 ពីរបំណែករមៀតអ៊ីញ
1/4 root នៃ galangal (ដុំតូច 1-2 អុិនឈ៍)
10 cloves ខ្ទឹមស
2 ស្លាបព្រាកាហ្វេអំបិល
ទិសដៅ
នៅក្នុង mortar យកមកកិនបំបែកបន្ថែមនិងការផាកពិន័យ chopped ការស្លឹកគ្រៃស្លឹក kafir កំបោរ, រមៀតនិង galangal ផោនគ្រឿងផ្សំសម្រាប់ 5-10 នាទីបន្ទាប់មកបន្ថែមក្នុងស្រោមដៃនៃខ្ទឹមស 10, បន្ទាប់មកបន្តទៅបន្ថែម 2 tsp នៃផោនអំបិលសម្រាប់ 5- ផ្សេងទៀត 10 នាទីហើយអ្នកត្រូវបានធ្វើរួច។
សេចក្តីផ្តើម
កម្ចាត់ជាតិខ្លាញ់លើសនិង chop ពួកវាខាំទំហំ។
chop ម្នាស់ដើម្បីខាំបំណែកមានទំហំ, យកចេញសមបកណ្តាល។
Preheat សក្តានុពលបន្ថែមឆាខ្ទឹម minced ប្រេងនិងរហូតដល់ត្នោត។ បន្ថែមគ្រឹងបិទភ្ជាប់បង្គា, ទឹកត្រី, លាយសាច់មាន់, ស្ករនិងអំបិលឆាសម្រាប់ 5 នាទី។
បន្ទាប់ពី 5 នាទីបន្ថែមឆាសាច់និងគ្របដណ្តប់សម្រាប់ 10-15 នាទី។ សូមពិនិត្យមើលលើសាច់នោះជារៀងរាល់ពីរនាទី។
បន្ទាប់ពី 10-15 នាទីបន្ថែមទឹកដោះគោដូងនិងគ្របដណ្តប់ភាគហ៊ុនមាន់សម្រាប់ 5 នាទី។ បន្ថែមម្នាស់ដើម្បី tenderize សាច់។
បន្ថែមពោត, លាយអំពិលនិងអនុញ្ញាតឱ្យវាឆ្អិនផ្សេងទៀតសម្រាប់ 5 នាទី។
បន្ទាប់ពី 5 នាទីបន្ថែមសណ្តែកបៃតងនិងឆ្អិនផ្សេងទៀតសម្រាប់ 5 នាទី។ នៅពេលនេះអ្នករសជាតិឆ្មានិងលៃតម្រូវការជាចាំបាច់ហើយបន្ទាប់មកបន្ថែម basil ។ ត្រៀមខ្លួនជាស្រេចដើម្បីបម្រើ។
សម្លខ្ទិៈសាច់ជ្រូកជាអាហារខ្មែរ
Reviewed by John D lano
on
April 27, 2018
Rating:

No comments: