#គ្រឿងផ្សំ
- គល់ស្លឹកគ្រៃមួយគល់
- បង្កងស្រស់ ៧
- ខ្ទឹមសរ ២ ឬ ៣ កម្ពឹស
- តុងយាំ ១ ដុំតូច
- អំបិល ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ទឹកត្រី ១ ស្លាព្រាបាយ
- ស្ករ ២ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ស្លឹកជី
- រំដេង ១ ដុំតូច
- ស្លឹកក្រូចសើច 3សន្លឹក
- ផ្សិតចំបើង
- ប៉េងប៉ោះ
#វិធីធ្វើ
១. អ្នកអាចយកខួរបង្កងចេញ ឬក៏មិនបាច់យកចេញក៏បាន រួចលាងបង្កង និងជីឲ្យស្អាត។
២. ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមដាក់បំពងឲ្យឈ ្ងុយដួសដាក់ចានទុកមួយអន្លើ។ ចំណែកឯរំដេងត្រូវយកទៅដុតឲ្យ ឈ្ងុយដំឲ្យទក់ រួចដំគល់ស្លឹកគ្រៃឲ្យទក់ដូច គ្នា។
៣. ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះបន្ទាប់មកដ ាក់បង្កង, ជី, រំដេង , ស្លឹកក្រូចសើច និងគល់ស្លឹកគ្រៃចូលចាំមួយ រំពុះដាក់ ផ្សិតចំបើង ប៉េងប៉ោះ តុងយាំចូលកូរឲ្យសព បន្លែមប៊ីចេងស្ករទឹកត្រីអំប ិលចូល(ប្រសិនបើអ្នកយកខួរបង្ កងចេញបង្កងត្រូវចាក់ខួរចូល) ចាំហូតដល់បង្កងឆ្អិនជាការស្ រេច។
៤. នៅពេលដែលអ្នកញ៉ាំត្រូវដាក់ក ្នុងឆ្នាំងភ្លើង ដើម្បីឲ្យនៅក្តៅៗ ព្រោះវាអាចជួយបន្ថែមឲ្យមានរ សជាតិឆ្ងាញ់ថែមមួយកម្រិតទៀត ។
- គល់ស្លឹកគ្រៃមួយគល់
- បង្កងស្រស់ ៧
- ខ្ទឹមសរ ២ ឬ ៣ កម្ពឹស
- តុងយាំ ១ ដុំតូច
- អំបិល ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ទឹកត្រី ១ ស្លាព្រាបាយ
- ស្ករ ២ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ស្លឹកជី
- រំដេង ១ ដុំតូច
- ស្លឹកក្រូចសើច 3សន្លឹក
- ផ្សិតចំបើង
- ប៉េងប៉ោះ
#វិធីធ្វើ
១. អ្នកអាចយកខួរបង្កងចេញ ឬក៏មិនបាច់យកចេញក៏បាន រួចលាងបង្កង និងជីឲ្យស្អាត។
២. ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមដាក់បំពងឲ្យឈ
៣. ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះបន្ទាប់មកដ
៤. នៅពេលដែលអ្នកញ៉ាំត្រូវដាក់ក
តុងយាំុ បង្កង
Reviewed by John D lano
on
April 27, 2018
Rating:

No comments: